Strækviklen er lavet i dejlig blødt jerseystof, der smyger sig tæt og blødt om din baby, så den er perfekt til den nyfødte baby, som gerne vil være tæt på mor og far og have masser af tryghed, kærlighed og varme.

Du kan binde strækviklen på forhånd, inden du putter baby i, og når du skal skifte ble, amme o.l. kan du let tage baby op og efterfølgende putte baby i den stadig bundne vikle igen. Af samme grund, finder flere det også lettere at starte med strækviklen. Strækviklen bliver dog for tung at bære i, for dig, når barnet bliver større.

OBS: Når du slynger med et rigtigt barn, er det vigtigt, at du støtter dit barn hele tiden, indtil du er færdig med at justere, og dit barn sidder rigtigt.

Hvad er forskellen på Je Porte mon Bebe Original og Basic?

Størrelsesmæssigt JPMBB Original er bredere og lidt længere end JPMBB Basic og kan derfor bruges længere tid og ældre børn.
Begge strækvikler indeholder elastan og kan strække på alle 3 leder hvilket giver en god støtte. Det er stoffets sammensætning, der giver det gode stræk og ikke en rib der kan gå hen og blive ”træt”. Det er derfor begge strækvikler, der holder godt, også ved intensiv brug.
Begge Strækvikler har også en god elasticitet, men JPMBB Original er er på det område væsentlig bedre end JPMBB Basic. Det skyldes at elasticiteten i JPMBB Basic udelukkende skyldes stoffets sammensætning, mens det hos JPMBB Original er en kombination af stoffets sammensætning og vævning. Vævningen giver også JPMBB Original en højere densitet, som yder en god større til større børn. På det område er JPMBB Basic netop kendetegnet ved at have en mere luftig vævning og dermed ikke den samme densitet.
For en god basisstrækvikle til din nyfødte kan du fint vælge JPMBB Basic, der er en god strækvikle. Er du ude efter noget lidt mere langtidsholdbart, uden at ville over i en fastvikle, så er det JPMBB Original du skal gå efter pga. den ekstra gode elasticitet, densiteten, vævningen og størrelsen.

Må min baby ligge ned i strækviklen?

Bær ikke barnet liggende med mindre du ammer, hold øje med barnet under amning og sæt altid barnet tilbage i oprejst position!
Skal du amme kan du også med fordel sætte dit barn i brysthøjde, så kan det sutte når det har lyst. Det er en rigtig god stilling når dit barn er træt eller urolig og ikke helt ved hvad det vil.

Er strækviklen ikke bare et stykke jerseystof – kan jeg ikke lave en selv?

Jo det kan du godt. Strækvikler er en af de slyngetyper, hvor det er lettest at få et ok DIY-produkt. Flere af de mærker, der er på markedet, er også ”bare” bomuldsjersey med et fint finish.
Men ikke alle strækvikler er ens! En rigtig god strækvikle har den rette kombination af stræk og elasticitet og den rette vævning.
Med et stykke godt bomuldsjersey får du en vikle med et godt stræk, men ofte ikke så god en elasticitet. Kort fortalt er strækket det, du kan mærke, når nu trækker fra A til B, mens elasticiteten er stoffets tilbagetrækning igen altså fra A til B og så tilbage til A igen, og elasticiteten er det som gør strækviklen langtidsholdbar.
Endelig betyder det også noget, om stoffet giver sig i en, to eller tre retninger. Jo flere retninger, desto mere støtte giver strækviklen.
Begge JPMBB har 3-vejs-stræk. Basic har en god elasticitet, men Original er en af de strækvikler på markedet med den bedste elasticitet

Jeg har hørt at man kun må bære på maven i strækviklen er det rigtigt?

Ja det er som udgangspunkt rigtigt. Fordi strækviklen er lavet af strækstof, så giver det sig for meget til at kunne bruges sikkert på ryggen.
Når det er sagt så kan Je Porte Mon Bebe Original, på grund af den specielle vævning og elasticitet, bruges sikkert til både mave-, hofte- og rygbæring (rygbæring kræver dog 2 voksne, når strækviklen skal tages på).

Skal mit barn have benene inde eller ude?

Dit barn skal have benene ude, forstået på den måde at det ikke anbefales, at du bære i stillinger, hvor barnet sidder nede i en lomme. For at forebygge hoftedysplasi, skal der helst være bevægelighed i knæleddet, og det er der ikke, hvis barnet sidder ned i en lomme.

Vi får det meget varmt i strækviklen!

Fordi strækvikler kræver flere lag for at sidde sikkert komfortabelt, så kan de blive varme at have på.
JPMBB Basic er en tyndere strækvikle, og vævningen giver mere luft, men når det er sagt så er alle strækvikler varme og er man selv varm skal man tænke over hvordan man klæder sig. Nogen gange er det nok med et par strømpebukser og en body til baby og en t-shirt til mor, måske endnu mindre.
Er du meget varm eller har du et meget varmt barn så overvej også om du ikke hellere vil vælge en fastvikle eller en ringslynge, især til en sommerbaby.

Jeg synes hurtigt at det bliver meget tungt at bære i strækviklen

Det kan der være flere grunde til. Oftest skyldes det, at den ikke er bundet stramt nok, så som det første så prøv at binde den strammere fra starten.
Det kan også være fordi, du ikke får bredt stoffet nok ud på ryggen. Og endelig kan det være fordi, dit barn er blevet for tungt (fed), eller at din strækvikle har for lidt elasticitet til at være støttende nok.