Her kommer en række tips og retningslinjer til din og din babys sikkerhed, når I slynger. Det er en række generelle råd, så hav in mente, at der for hver bæreteknik kan der være ting, du skal være opmærksom på. Er du I tvivl, så kontakt mig endeligt. Det samme gælder, hvis du er i tvivl om sikkerheden i den slynge eller bæreteknik, du kigger på, også selvom slyngen ikke er her fra shoppen.

Følgende retningslinjer gælder for alle typer af slynger og bæreredskaber:

  1. Hav altid din baby i opret position (liggende stillinger er KUN til amning, efter endt amning anbefaler vi, at man sætter barnet oprejst igen)
  2. Benene skal være i frøstilling, som et M, med knæene højere eller på linje med numsen
  3. Din baby skal være støttet af fra knæhase til knæhase (dette er specielt vigtigt, når barnet er yngre end 6 mdr/9 mdr for præmature). Er barnet ældre, er det primært for barnets komfort, der skal dog som minimum være støtte til midt på låret
  4. Sørg for at din baby ikke har hagen presset ind mod brystkassen, for at holde luftvejene frie
  5. Bær ikke dit barn udadvendt (når det vil være mere med, så sæt ham/hende på ryggen eller på hoften)
  6. Bær dit barn tæt, så der er god støtte til rygsøjlen. Når barnet hviler, skal rygsøjlen kunne hvile i den naturlige C-position
  7. Bær barnet højt – på engelsk siger man ”Close enough to kiss”, du skal altså kunne kysse din baby på panden
  8. Hav altid dit barn under opsyn, er barnet på ryggen, så placer da barnet, så du kan mærke dets ånde i nakken

Retningslinjerne er lavet med henblik på at give de optimale forhold for dit barns ergonomiske udvikling, forbygge udviklingen af hoftedysplasi, og sikre at din baby ikke bliver kvalt e.l. Desuden er de med til at skåne dit bækken og din ryg/skuldre.

Derudover skal du naturligvis lytte til dig selv og dit barn, er eksempelvis dit barn sygt eller utilpas, skal du måske holde lidt ekstra øje.
Du kan læse mere om sikkerhed og ergonomi på disse links, og ellers kan du altid sende en mail, hvis der er noget, du er i tvivl om.