Når du benytter en slynge til at bære på baby, er der naturligvis en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger, du skal være opmærksom på, samt en masse tips du bør tage til dig.

Vi har samlet alle de bedste tips herunder, som skal forøge sikkerheden, når en slynge benyttes. Du skal du desuden være mere end velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål eller kommentarer til det følgende.

Herunder kan du se de sikkerhedsmæssige retningslinjer, der gælder alle typer af slynger og bæreredskaber:

  1. Baby skal altid sidde i en oprejst position. Det anbefales derved, at man aldrig lader baby ligge ned, i forbindelse med at en slynge benyttes (dog kun i forbindelse med amning)
  2. For at sikre den bedste udvikling af barnets hofter og rygsøjle, skal benene være i frøstilling. Det vil sige, at knæene skal være højere eller på linje med numsen
  3. Din baby skal være støttet fra knæhase til knæhase. Det er helt afgørende for små babyers udvikling. Efter 6-måneders alderen har støtten fra knæhase til knæhase ikke så væsentlig betydning for udviklingen, men til gengæld er det vigtigt for barnets komfort
  4. Sørg for at barnets luftveje er frie, således at det er nemt at trække vejret
  5. Du skal sørge for, at barnet holdes tæt, så du støtter rygsøjlen ordentligt i den naturlige C-krumningsposition
  6. Hav barnet tæt på dit ansigt, så du hele tiden er i nær kontakt til den lille. Øjenkontakten og nærkontakten fra forældrene er utroligt vigtig for barnet

De ovenstående tips og retningslinjer skal bidrage til at sikre de bedste forhold, således at barnet har det behageligt og gennemgår den rigtige udviklingen, samtidig med at det skal skåne din krop, særligt ryggen, så den belastes mindst muligt.

Du kan læse mere om sikkerhed og ergonomi på vores hjemmeside, og er du i tvivl om noget, så skal du være meget velkommen til at kontakte os.