Ringslyngen er utroligt populær, og det er der mange gode grunde til. Det er den hurtige, nemme og langtidsholdbare slynge, som kan bruges fra baby er helt nyfødt og til at en slynge ikke længere er nødvendig. Faktisk kan den benyttes af kortere perioder helt op til barnet er 2-3 år. Desuden vejer slyngen ikke ret meget, og den er nem at folde sammen, hvorved du altid kan have den med dig.

En ringeslynge fungerer ved, at du bærer baby på én skulder, men vægten er godt fordelt ud, idet slyngen deler vægten og sørger for, at du belastes mindst mulighed. Du kan justere slyngen ved hjælp af 2 ringe, således at det bliver behageligt og du opnår den bedste bæreevne. Skal du ud på meget lange ture, da kan det godt være, at du bør overveje en anden løsning, som er bedre til at fordele vægten ud på begge skuldre.

Hvilken ringslynge bør jeg vælge?

Når du skal vælge ringeslynge, anbefales det, at du går efter de store slynger, idet disse er mest behagelige. Herudover er det vigtigt, at du vælger en slynge, hvis ringe er godkendt til brug på en slynge. På den måde er du sikker på, at det er nemt at justere slyngen. Herudover er der mange gode grunde til at vælge en fanned eller gathered skulder, som kan give masser fleksibilitet og sprede vægten ud. Ydermere kan vi bestemt anbefale en ringeslynge i det såkaldte viklestof, da det er blandt de mest komfortable løsninger, som giver høj støtte. Der findes meget forskelligt stof, og det er i den sammenhæng bare utroligt vigtigt, at du ikke vælger et stof, som er for glat, idet dette vil kunne være problematisk for sikkerheden.

Hvordan forbereder jeg ringslyngen?

Det anbefales, at du justerer slyngen, inden du sætter barnet i, idet det på den måde bliver nemmere at få slyngen til at sidde rigtigt. Herefter kan du justere og rette til, så den passer perfekt og er behagelig for både dig og baby. Herudover skal du sørge for, at stoffet er fordelt jævnt, da det på den måde bliver nemmere at stramme slyngerne. Her på siden kan du se videoen “Klargøringen af ringslyngen”, som fint illustrerer, hvordan du kan forberede ringslyngen.

Hvordan skal mit barn sidde i ringslyngen?

Der er en række regler, du bør overholde, for at barnet sidder bedst muligt i slyngen. Sørg for at barnet er højt placeret, samt at det er i oprejst stilling. Det anbefales, at barnet har sine ben fri, således at de hænger ude, da man på den måde kan forebygge hoftedysplasi. Benene skal være i en M-position (frøstilling), hvorved udviklingen af barnet sker på bedste og sundeste vis.

Hvordan strammer/justerer jeg bedst min ringslynge?

For at stramme og justere slyngen, skal du løfte babyen en lille smule ved at lægge den ene hånd om babys numse, mens du strammer. Du får nemmere ved at justere, såfremt du løfter barnet en smule op, idet stoffet derved har nemmere ved at komme gennem ringene.

Hvorfor bliver ringslyngen løs, når jeg har gået med den lidt tid?

Der er mange, der undrer sig over, hvordan det kan være, at en ringslynge bliver løsere, som tiden går. Årsagen vil som regel være, at du ikke har strammet slyngen nok over det hele. Det kan for eksempel være, hvis nu der hænger en smule løst stof bagved på ryggen. Få evt. hjælp fra en anden, mens du retter den til. På den måde bliver det nemmere at få alt det løse stof med.

Hvad gør jeg, hvis ringlyngen kravler op over numsen på mit barn?

Der er rigtig mange, som begår den fejl, at de kommer til at stramme den nederste kant for meget, idet de vil sikre sig, at barnet ikke falder ud, men til gengæld er de med til at gøre, at stoffet kravler op under numsen. Stoffet vil særligt have tendens til at kravle derop, hvis barnet er meget utroligt og spjætter meget. Selvfølgelig skal den nederste kant være strammet godt til, men kravler ringslyngen op over numsen, så er det et tegn på, at den er for stram.

Hvad gør jeg, hvis jeg føler, at mit barn falder ud, når det læner sig tilbage?

Det er vigtigt, at baby er placeret tæt ind mod dig, samt at der ikke er for meget løst stof i toppen, som kan medføre, at barnet kan svinge frem og tilbage. Hvis du kan mærke, at barnet ikke er tryg i slyngen, så skal den nok også strammes. Herudover skal du sørge for, at den øverste kant er højt placeret, så den støtter babys ryg og nakke godt. Det er særligt vigtigt for spædbørn, idet de endnu ikke har kontrol over nakken.

Jeg får hurtigt ondt i ryggen, hvad gør jeg forkert?

Hvis du får ondt i ryggen, skyldes det højst sandsynligt, at du ikke har spredt stoffet godt nok. Det kan netop have stor betydning for din komfort og sikkerhed. Det er således vigtigt, at stoffet er godt spredt ud om din skulder, samtidig med at du skal være opmærksom på, at det ikke skal være for tæt på din hals, idet dette vil kunne skabe yderligere ubehag og skabe et pres, som kan skabe smerte.
Spredningen af stoffet har netop stor betydning for, hvordan vægten af baby fordeles. Sidder stoffet forkert, så kan du således få store smerter. Når du skal fordele stoffet, skal du række over skulderen og trække op i den øverste kant af slyngen, hvorefter du kan justere den ved at trække i den nederste kant omkring din talje.