Der findes tusinde og atter tusinde forskellige typer af shampoo på markedet. Der findes shampoo til samtlige hårtyper, og når man skal vælge den rigtige er det ikke altid en let beslutning. Benytter du den rigtige shampoo i de rigtige mængder så kan de hurtigt ses, da dit hår vil skinne og du vil mærke en skøn volumen. Den rigtige shampoo vil også hjælpe dig med splittede ender, mens den udskyder alle dine frisør planer. Det er altså ikke ligegyldigt hvilken shampoo, som du benytter, og derfor får du i denne artikel min bedste shampoo. Denne er en Shampoo som giver mere hår, og som giver en skøn volumen, mens den dufter himmelsk. 

TRESemmé

TRESemmé er et amerikansk mærke, som kom på hylderne i år 1947. Mærket blev opkaldt efter den berygtede og succesfulde hårekspert Edna L. Emme. Shampoo fra TRESemmé kommer i mange forskellige typer, men er bedst kendt for de store flasker, som kommer i farvekode. Hvide flasker til conditioner og sorte flasker til shampoo. Jeg ikke selv har farvet hår, men de fleste kender til skaden der følger med at flade og føntørre hår, og jeg har derfor valgt at benytte deres shampoo til tørt og skadet hår. Denne giver en masse fugt, som gør mit hår lækkert og blødt efter vask, og den indeholder reparerende mineraler, som giver håret fornyet liv. Dette gør den dog uden at tynge håret ned, da dette ofte kan være en faktor ved shampoo til skadet hår. Shampooen er fyldt med vitamin E, som hjælper dit hår med at regenerere og blive stærkere, så du kan derfor trygt anvende den, hvis du gerne vil have et sundere hår. 

Sådan bruger du din shampoo

Der er mange som har misforstået meningen med shampoo. Det er ligesom alt andet sæbe en rensende enhed, som du kan give dit hår for at fjerne snavs og fedt. Shampoo indeholder mange af de samme egenskaber som opvaskesæbe, men i stedet for at gøre porcelæn rent, så kan shampoo rengøre organisk materiale uden at gøre nær så meget skade. Derfor er det vigtigt, at du ikke benytter din shampoo mere end to-tre gange i ugen. SHampoo fjerner hårets naturlige fedtlag og de gængse olier i hovedbunden, og det er derfor ikke godt at vaske disse væk hver eneste dag. For at få det meste ud af din shampoo skal du bruge en mindre mængde – cirka det samme som en femkrone ville fylde i din håndflade. Dette skal du derefter fordele i din hovedbund med masserende bevægelser. Dette vil sørge for at komme mellem alle hårstråene, så du ikke har fedtede strå efterfølgende. Er håret ikke 100 % rent efter første vask, kan du altid efterfølgende give det en omgang mere. Vil du have det mest optimale ud af din hårrutine, skal du derefter benytte en conditioner, som kan give håret en ny beskyttende hinde. Denne hinde vil i større grad en shampooen give dit hår mineraler, som det har brug for for at holde sig sundt.