Kender du en, der fornyligt er blevet forælder? Skal du til babyshower? Eller mangler du blot selv inspiration til, hvad du kan ønske dig til din kommende lille baby? Der findes et hav af babyudstyr – Faktisk så meget, at det kan være lidt af en jungle. Hvad er nødvendigt? Hvad kommer de rent faktisk til at bruge? Har de rent faktisk brug for så meget legetøj? Der er uendelige mængder gaveidéer til børn, så det gælder bare om, at finde den rigtige. Du kan finde meget mere inspiration til gaver til baby på Find-gaven.dk.

Den ergonomisk gave

Ergonomi er vigtigt for babyer, så deres små kroppe ikke tager skade og giver varige mén. Hvis ikke de sidder rigtigt, kan det give rygskader, eller de kan overbelaste deres ben, hvis de støtter på dem for tidligt. En god gave til babyer, som tilmed er ergonomisk, er en slynge. Slyngen er kort fortalt et stykke elastisk stof, som gør det muligt for forældre at bære baby tæt ind til kroppen. Det er lidt af en kunst at binde en slynge for første gang, men når først du har styr på det, kan du bære dit barn helt op til 3-4 års alderen og tilmed være sikker på babys ergonomiske position. Hvis ikke du kan få det med slynge til at fungere, er der selvfølgelig mulighed for at ønske sig en bæresele. Her er det bare meget vigtigt, at du ønsker dig en, hvor dit barn sidder ergonomisk korrekt. En billig bæresele er sjældent den bedste bæresele.

Den personlige gave

Kan du godt lide personlige gaver, er der også masser af muligheder at finde. Du kan for eksempel købe en gave, som symbol for den relation du har til barnet. Du kan eksempelvis også købe noget legetøj, som du selv elskede at lege med som barn, eller give noget af dit eget i arv til barnet. Det er typisk smykker, men kan også sagtens være et tæppe, service, en bog eller noget helt fjerde. Der findes også masser af forslag til indgravede eller på anden måde personliggjorte gaver. Du kan for eksempel få indgraveret babys navn, fødselsdag, fødselsvægt og længde på et flag eller på en sølvske. Detaljerne om barnet kan også syes ind i et tæppe, eller du kan få lavet en personlig bog til barnet. Det er ofte de personlige gaver, der betyder mest, og som bliver husket tilbage på eller gemt som et evigt minde. 

Den stilrigtige gave til indretning af børneværelset

Hvis du selv godt kan lide interiør og indretning, kan du hjælpe forældrene med at indrette børneværelset. En gave til baby kan for eksempel være en sød plakat med et lærerigt eller personligt motiv. Du kan også købe en legetøjskasse, så legetøjet ikke altid ligger og flyder på gulvet, men også kan blive gemt lidt væk. Der er også mulighed for at købe børnemøbler i gave til barnet. Det kan være alt fra en sækkestol til et legetøjskøkken afhængig af prisklasse, barnets alder og børneværelsets størrelse.