Markedet for tremmesenge er stort og – hvis vi nu skal være helt ærlige – en anelse uoverskueligt.

Således kan du hurtigt bruge et par timer på at lede efter den helt rigtige løsning. Med denne guide vil vi gøre vores til, at du kan finde din tremmeseng hurtigere og nemmere. Her får du nemlig en gennemgang til de 3 trin, du bør gå igennem, når du køber en tremmeseng

Vores tips kommer omkring vidt forskellige aspekter af det at skulle købe en tremmeseng. Således får du først tips omkring, hvordan du fastsætter dit budget… Dette følger vi op med tips omkring, hvordan du bedst finder tremmesenge indenfor dit budget… Og til slut hjælper vi dig så til den endelige beslutning med råd til, hvordan du i sidste ende vælger den bedste tremmeseng blandt dine mulige løsninger.

Vær opmærksom på: Vi giver i denne guide ingen anbefalinger til konkrete tremmesenge. Det kan du i stedet finde i Sengeguruens store gennemgang af tremmesenge her.

Trin 1: Afklar hvor mange penge du har til rådighed

Inden du bruger for lang tid på at drømme om en luksus-tremmeseng, bør du lige havde afklaret, om du egentlig har råd til den.

For en tremmeseng er ikke bare en tremmeseng. De kommer derimod i mange farver, størrelser og – frem for alt – priser. Således ligger en typisk tremmeseng et sted alt mellem 1.500 og 7.500 kr.

Når du beslutter dig for, hvor meget du vil bruge på tremmesengen så vurdér særligt, hvad du skal bruge den til, så snart din lille dreng eller pige er vokset fra den… Hvis du ikke har en “arvtager” (fx søskende, fætter/kusiner eller venners børn), kan det jo f.eks. være meget at bruge over 7.000 på en seng, du kun kommer til at bruge i et par år.

Trin 2: Afsøg markedet for tremmesenge

Når du har lagt dig fast på et budget, er det tid til at afsøge markedet for tremmesenge inden for dit budget.

Vær gerne så struktureret som mulig i dette trin – eksempelvis ved at notere de enkelte tremmesenge ned med priser og links på en liste. Så får du langt bedre forudsætninger for at træffe et godt valg.

Du kan her vælge at søge direkte ved forhandlerne. En anden – og ofte hurtigere og mere effektiv løsning – er dog, at finde guides omkring emnet. Her kunne førnævnte guide fra Sengeguruen.dk eksempelvis være et godt bud.

Trin 3: Vælg din tremmeseng

I trin 3 sidder du – forhåbentlig – med en større eller mindre liste over tremmesenge, der umiddelbart kunne være gode valg. Nu er det tid til at undersøge tremmesengene mere til bunds.

Når du researcher tremmesengene kan du bl.a. se på, hvad andre forbrugere mener. Mange webshops har anmeldelser fra dem, der tidligere har købt en given seng… Og sådanne anmeldelser kan hurtigt give dig et bedre indtryk af, om sengen du er interesseret i er et godt valg eller ej.

Du kan også se efter professionelt udførte tests. Måske har instanser såsom Forbrugerrådet Tænk lavet en undersøgelse, som du kan læne dig op ad? Google fraser såsom “test”, “guide” og “anmeldelser” sammen med dine tremmesenges navne – Så finder du med stor sandsynlighed noget, du kan bruge.

Når du så til sidst sidder med den ekstra information, er det tid til at træffe dit valg. Her handler det i bund og grund om at vurdere prisen overfor, hvad du får for dine penge. Vælg så den tremmeseng der bedst opfylder dine behov – og som giver dig mest tremmeseng for pengene!